328117831069262
gästgiveri

Övernatta på Fästningsholmen

Perfekt läge på norra Göteborgsgränsen


BOKA RUM, STUGOR OCH CAMPING ONLINE

Kongelfs Gästgifveri ligger vid foten av den majestätiska medeltidsruinen Bohus Fästning, på en liten ö vid namn Fästningsholmen.  Det vackra huset vi håller till i är från 1881 och var en gång i tiden stadens folkskola. Området har en spännande historia som vittnar om politiska maktspel, kungligheter och ständigt flyttade landgränser. Staden Kongelf flyttades till denna plats på Christian IV:s order år 1613 efter skövlingarna i Brännefejden.  På den tiden bodde det ca 500 personer i staden. Här på holmen fanns också sedan 1681 ett gästgiveri som sedan flyttades till det nya torget där vår granne Fars Hatt nu ligger.  Nu, flera hundra år senare har Fästningsholmen återigen fått ett gästgiveri och du är hjärtligt välkommen hit!

Här hittar du våra bokningsregler! 

Så här gör du för att checka in. 

 


Trivsamma dubbel- och familjerum

F d Kungälvs Vandrarhem har fått en ny skrud och går numera under namnet Kongelfs Gästgifveri. Här bokar du prisvärda och trivsamma rum som genomgått en totalrenovering under våren 2017.  Mer information...

 


Kungälvs Citycamping

CENTRALT BELÄGEN CAMPING MED NÄRHET TILL SÅVÄL STORSTADEN SOM SALTA BAD

Kungälvs Camping erbjuder 24  platser på ett lugnt men stadsnära campingområde vid Nordre Älvs strandkant.
På området finns även fem stugor. Ta mig dit!
 


Fästningsholmens Ställplats

Ställplatsen finns tyvärr inte kvar i vår regi. I stället har Kungälvs kommun sagt upp vårt kontrakt - utan korrekt anledning - och driver idag en konkurrerande camping med offentliga medel. Först höjde de vår hyra på Kungälvs Camping med 400% och sen sa de upp vårt kontrakt för ställplatsen. Medan vi kämpar för vår överlevnad ser kommunen inga problem med att konkurrera ut sin egen hyresgäst. I en brinnande pandemi där vi förlorat allt och blev utan stöd. 
Läs gärna mer om vår kamp mot Kungälvs kommun här.
Stort tack för att du campar på vår ordinarie camping och inte på ställplatsen!