gästgiveri

det sägs att det spökar...

på Kongelfs Gästgifveri... Vissa känner av det så fort de kommer innanför tröskeln, andra har jobbat här i många herrans år och har aldrig upplevt någonting...  De flesta av oss  som jobbar här är dock övertygade om att vi har starka energier i huset.  Ibland får vi hjälp att hitta saker som försvunnit, ibland är det någon som säger hej fast ingen är där. Ibland skojar någon med oss och gömmer våra saker och ibland flyttas föremål utan att vi hittar en naturlig förklaring.
Väldigt ofta spelar vår lilla speldosa (PMB = mer info om den här) och indikerar att någon är på besök trots att vi inte ser någon... Vissa dagar vet vi inte riktigt vad vi skall tro, men en sak är i alla fall säker, och det är att ingen dag är den andra lik i detta härliga hus från 1881. :)

 

en mytomspunnen plats

Kongelfs Gästgiveri är beläget på Fästningsholmen i Kungälv, 15 min norr om Göteborg. Huset, som uppfördes 1881 för att inrymma stadens första folkskola, är beläget precis vid foten av den mytomspunna borgen Bohus Fästning (påbörjad 1308).

Det här är en spännande plats med spår av en rafflande historia med politiska maktspel, kungligheter och ständigt flyttade landgränser. Staden Kongelf flyttades till denna plats på Christian IV order år 1613 efter skövlingarna i Brännefejden. Tack vare "Byeboken" vet vi ganska mycket om livet i staden där ca 500 personer bodde. Men kanske finns det någon som inte fick komma till tals? Kanske finns det någon på andra sidan som har något att berätta? Kanske blir det du som får uppleva kontakten med andevärlden när du besöker Fästningsholmen.