gästgiveri

Du som kommer med båt är välkommen att komma till Våghals Turistcenter för att duscha, låna toalett och hämta vatten.
För denna tjänst tar vi 100 kr/dygn.


Vi kan dock inte svara på frågor om hamnen eller erbjuda någon form av hamnservice.  Vi vet att många externa aktörer fortsätter hänvisa till oss i tron om att vi har hand om hamnen men så är alltså inte fallet längre. Vi har endast hand om ställplatsen som är avsedd för husbilar. Sedan ett antal år tillbaka har Våghals AB inget avtal med Kungälvs Kommun gällande skötsel/gästservice för småbåtshamnen.

Det finns numera bryggor på andra sidan Fästningsholmen (vid brofästet Bohusbron) där du kan lägga till tillfälligt. Här finns dock idagsläget ingen gästservice.

 

BROAR

Bohusbron      

Fri höjd 5,2 m

 

Jordfallsbron 

Fri höjd vid pelarna 11m

Fri höjd i mitten 13m
 

Broöppning  Ring 0771-635050  eller VHF kanal 9 (dagtid)
Uppge båtens namn samt vilket klockslag du vill ha bron öppnad.

Dessa broar öppnas ej
Motorvägsbron, Kungälv Höjd 12,5 m
Järnvägsbron, Ytterby Höjd 12,5 m

Bra informationssajter

Gästhamnar i Södra Bohuslän

 

Gästhamnsguiden presenterar nästan 500 gästhamnar runt Sveriges långa kust, i de stora insjöarna och alla våra kanaler. Gästhamnsguiden är dels den här sökportalen, dels den tryckta guiden som kommer ut årligen och som du får gratis i alla hamnar.

 

 

Svenskafiskevatten.se  drivs och ägs av Sportfiskarna. Portalen för dig som vill hitta nya fiskevatten. Här kan du söka bland 1800 fiskeområden, köpa fiskekort online, leta på vår nya fiskekarta och mycket mycket mer.

 

Gratis app för båtfolk

Ladda ner Gästhamnsguidens nya smarta sökapp för både Iphone och Android gratis. Appen heter "Gästhamnsguiden" i App Store. Du kan antingen söka direkt från din position eller på namnet på Gästhamnen. Du ser din position direkt på satellitkartan och alla gästhamnar inom 30 sjömils radie. Sen är det bara att klicka på gästhamnen. Du får upp info och bilder om hamnen, klickbara telefonnummer. Avstånd från din position till hamnen och andra uppgifter. Du kan betygsätta hamnar. Du ser naturhamnar på samma sätt.

Du kan också tipsa om din egen naturhamn - och ta del av andras tips.
Du tar en bild, den skickas från appen till databasen. Automatiskt anges koordinater och longitud-latitud. I appen anges den sedan med markör på satellitkartan.