328117831069262
gästgiveri

Nöjesweekend

Kungälvs geografiska läge på Västkusten är perfekt för dig som vill semestra i en liten mysig småstad med nära till såväl storstadspulsen i Göteborg som det havsnära livet.

Charmiga Kungälv har hög mysfaktor med prunkande trädgårdar längs Nordre Älv. Inom en snäv radie hittar man som besökare sex golfbanor, fiskevatten och allt man kan önska i form av nöje och kultur. Och finns det någon annan stad som doftar så gott? Dagar när Göteborgs Kex bakar Brago doftar det ljuvligt av vanilj i hela Kungälv.


Det finns mycket att upptäcka i närheten av gästgiveriet.

Anrika Bohus Fästning ligger på andra sidan vägen, vackra gågator och en härlig liten strandpromenad leder dig in till trevliga butiker och caféer.

Med Kungälv som utgångspunkt behöver man inte spendera mer än en halvtimma i resväg för att nå typiska turistmagneter som t ex nöjesparken Liseberg, båtlivet i skärgården och friluftslivet i Svartedalen. Väl tillbaka i kakstaden finns inte mindre än 188 butiker att shoppa i, bio, restauranger, caféer, konstgallerior, friluftsaktiviteter och mycket mer. Glöm inte att göra ett besök i Göteborgs Kex "bakficka" Bräckboden. Där fyndar du bräck till bra priser.

Bra länkar

Evenemang i Göteborg
www.evenemang.se

Evenemang i Södra Bohuslän
www.sodrabohuslan.com

Hisingen by Day
Här finner du bra information om vad som händer på Hisingen - Göteborgs Manhattan. Hisingen ligger ett stenkast från Kungälv och tillhör Göteborgs kommun.