328117831069262
gästgiveri

Skärgårdspärlan Marstrand

Marstrand är en liten pittoresk ministad som vilar på två öar. Här finns Sveriges största gästhamn och mycket att utforska. Ta en tur till Carlstens Fästning, titta på jättegrytor eller flanera fritt längs gågatorna på denna bilfria ö. Lägg till detta ett rikt utbud av krogar, butiker, kulturhistoria och fantastiska omgivningar och du har ett sommarparadis och en världsmetropol för alla som älskar segling.

Foto: Roger Borgelid/Westsweden.com
Foto: Roger Borgelid/Westsweden.com

På Marstrand levererar kulturen och historien slagbara upplevelser. Få andra platser har en så stark koppling till både kultur och historia som Marstrand. Här möts minnen av lidande från fångarna på Carlstens Fästning med glamour från societetstiden med kungliga besök. Passa på att besöka gallerier och konstutställningar, den stora fästningen på öns topp eller bara strosa runt och njut av den unika arkitekturen. Läs mer om Marstrand här.


Från gästgiveriet tar du dig enklast till Marstrand med bil. Det tar ca en halvtimma att åka till Koön där du parkererar bilen för att sedan ta en personfärja över till själva ön.  Koön ligger 100-150 meter öst om Marstrand och färjeöverfarten tar bara ett par minuter. Det går även att ta bussen och resan tar då ca en timma. Åker du buss ingår färjeöverfarten i bussbiljetten.