gästgiveri


Coffice @Kongelf - torsdagar 8 -18 och fredagar 8-16
Coffice @Kongelf är platsen för dig som vill skippa det konventionella kontoret och jobba i en kreativ kafémiljö, i huset som en gång var stadens första folkskola. Junkfri mat, mysig lounge och bokningsbara möteslokaler i ett och samma paket. En modern och kreativ mötesplats på historisk mark.
Bli medlem för samverkan och rabatterade priser!


Helgkafé lör/sön kl 11-15
Välkommen att fika på verandan med en storslagen utsikt mot Bohus Fästning.
Ekolgisk premiumglass (och smarriga glassdrinkar) från Pipers,  junkfri mat/fika och hemtrevlig miljö
med närhet till mysiga promenadslingor och en stunds avkoppling intill Nordre Älv.


 

Välkommen till Kongelfs Gästgifveri & Kafé! Du hittar oss på Färjevägen 2 på Fästningsholmen i Kungälv.

Det där junkfria matstället

Vi får ofta frågor kring vad vi menar med att vårt koncept är junkfritt.
Den korta versionen är att vi jobbar med att ständigt välja det bättre alternativet. 
Vi gillar inte junk, varken på tallriken eller i samhället.


För vårt matutbud betyder det att vi slopar halvfabrikat, processade matvaror, vitt mjöl och raffinerat socker.
Vi bakar det mesta själva och våra menyer är baserade på naturliga råvaror. De få produkter vi köper in som är färdiga är noga utvalda från hållbara leverantörer.  Näst intill allt vi har på menyn är både laktos-och glutenfritt. För oss är det en sport att slopa onödiga ingredienser men också att tillsätta näringsinnehåll och oväntade ingredienser som kan ha en positiv effekt för din mage, hjärna och kropp.  Vem sa att man inte kan göra kalasgoda kanelbullar som innehåller spenat?
Vi jobbar framförallt med att undvika svinn och onödiga inköp.

För oss som arbetsplats

...betyder junkfritt att vi jobbar hållbart och tar hand om varandra, om platsen vi verkar på och gästerna som besöker oss. Personalen i huset är vår viktigaste resurs och för oss är det viktigt att alla våra medarbetare trivs, utvecklas och har kul på jobbet.
Vi bryr oss inte så värst mycket om vad som står på ditt CV, vi är långt mer intresserade av vem du är och vad du ser att du kan bidra med hos oss framöver.

 

Vad vi erbjuder

På Kafé Kongelf arrangerar vi konferenser, frukostmöten, föreningsträffar, dopkalas, begravningskaffe mm.
Sedan 2020 huserar företagskonsulten Selinder & Co i vårt hus och tillsammans skapar vi ett affärssammanhang och ett entreprenörshus där vi samlar och samverkar med andra företagare som också vill jobba junkfritt, utvecklas och bidra till ett greater good. Kanske vill du hålla en kurs inom ett område som är viktigt för dig?  Läs mer om Selinder & Co här.

Vill du komma i kontakt med oss på Kafé Kongelf?
Du når oss på telefonnummer 0303-18900 eller genom att skicka ett mejl till hej@kafekongelf.se.

En mötesplats sedan urminnes tider

Kongelfs Gästgifveri ligger vid foten av Bohus Fästning.  Anläggningen ligger i den södra delen av Kungälv, bara 15 min norr om Göteborgs Centrum.  Det vackra huset vi håller till i är från 1881 och var en gång i tiden stadens folkskola. Vårt kafé har 45-50  sittplatser inomhus och på sommaren har vi en härlig veranda med ytterligare 25 platser.
 

Vid 1600-talets början flyttades Ny-Kongelf hit till Fästningsholmen på Christian IV befallning. På den tiden bodde det ca 500 personer i staden. Här på holmen fanns också sedan 1681 ett gästgiveri som sedan flyttades till det nya torget där vår granne Fars Hatt nu ligger.  Nu, flera hundra år senare har Fästningsholmen återigen fått ett gästgiveri och du är hjärtligt välkommen hit!

Följ oss på Facebook

Vårt junkfria kafé

För företagare

För privatpersoner