328117831069262
gästgiveri
Everyone should #deejunkify
Vi får många frågor om vad vi menar med junkfritt.  Den korta versionen är att vi ständigt arbetar med att välja det bättre alternativet. Vi gillar bara inte skräp (junk), varken på tallriken eller i samhället.

Så när det gäller mat...
undviker vi aktivt halvfabrikat, processade livsmedel, vitt mjöl och raffinerat socker. Vi vill servera mat som du mår bra av.
Vi bakar och lagar 90% av vår meny själva och nästan allt vi serverar är baserat på naturliga ingredienser. Till exempel ser vi inte varför någon skulle behöva socker eller mjölkbaserade prdukter i glutenfria mjölmixar. Därför blandar vi vår egen glutenfria mjölmix för att försäkra oss om att inget onödigt lagts till. Vi väljer att servera lokalt producerad glass från Pipers i Hamburgsund, eftersom vi inte bara älskar deras kvalitetsglass, vi tycker också att alla borde stödja sin lokala leverantör.
Det är bättre för miljön och det är bättre för det lokala samhället.

Men varför serverar vi Cola Zero då? Det är väl ändå inte naturligt ...
Nej, du har helt rätt! Men vi har också många gäster som inte kan äta eller dricka socker på grund av diabetes eller andra skäl.
För att göra våra kunder nöjda beslutade vi att ta in den här produkten som ett alternativ. Om du däremot inte undviker socker rekommenderar vi i första hand att du testar vår ekologiska Kittycola som är naturligt  sötad med äpple i stället för socker .

Vi rekommenderar också att du väljer kranvatten istället för att köpa kolsyrat mineralvatten. Vi har underbart vatten i Kungälv och det finns verkligen ingen anledning att köpa vatten på flaska, ja såvida du inte vill ta det med dig förstås. Genom att välja kranvatten så sparar du inte bara dina pengar, du sparar också planeten när du inte köper onödiga plastflaskor.


Är allt som innehåller laktos- och gluten skräp?
Nej, naturligtvis inte! Men i dag är många konstatrat intoleranta och många mår helt enkelt nte bra av att äta för mycket vitt mjöl och/eller mjölkprodukter. Många av oss, särskilt kvinnor, får svullna magar när vi äter vitt bröd. Och eftersom det finns andra alternativ som fler kan äta, varför inte servera det?

För oss är det inte bara en sport att eliminera onödiga ingredienser utan också servera mat som du och dina gluten- eller laktosintoleranta vänner kan njuta av tillsammans. Utan att behöva beställa från en begränsad meny. Vi gillar också att lägga till hälsosamma och ibland oväntade ingredienser i våra rätter och bakverk, som kan ha en positiv effekt på magen, hjärnan och kroppen. Vem sa att du inte kan göra kanelbullar som innehåller spenat? Eller rödbetor? Eller morötter?
Prova våra färgglada kanelbullar när du besöker oss så kommer du upptäcka att spenatbullar är galet gott!

Våra kanelbullarna är förresten gjorda av ekologiskt dinkemjöl så just dem innehåller gluten.
Våra cheesecakes och pajer däremot är alltid gluten- och laktosfria.

För oss som arbetsplats...

...betyder junkfritt att vi arbetar hållbart. Vi försöker att ta väl hand om varandra, vårt vackra historiska hus och vi tar väl hand om våra gäster. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och för oss är det viktigt att alla våra anställda har kul på jobbet och att vi erbjuder en arbetsplats där du kan växa både som person och i din professionella roll. Att du håller som människa i en värld som snurrar allt fortare!  Vi är ärligt talat inte så jätteintresserade av vad du har på ditt CV. Vi är mycket mer intresserade av vem du är och vad du kan göra och bidra med i framtiden. Vi vill veta vad du drömmer om och vilka problem du kan lösa snarare än vilka ämnen du studerade i gymnasiet. För oss är sunda värderingar och en positiv attityd viktgare än fina betyg. Vad är viktigt för dig?

Vad vi erbjuder
I Kongelfska huset arrangerar vi konferenser, företagsmöten, barnkalas och släktfester. Här kan du övernatta på semestern eller som avtalskund. Här kan du gå på utvecklande kurser eller kanske hålla egna. Här kan du cofficejobba eller gå på spökjakt med professionella spökjägare.  På onsdagar har vi yoga på takvåningen och utanför dörren går Bohusleden.  Du kan hyra cyklar och bjuda ut kärleken på en cykeldejt som stärker er relation och upptäcker stan på ett lite annorlunda sätt.
Kort sagt så hittar du det mesta här!

I början av 2020 kom företagskonsulten Selinder & Company in i huset och tillsammans bygger vi en mötesplats för företagare och småföretagare. Vi samlas och samarbetar med andra företagare som kan identifiera sig med vårt "junkfria förhållningssätt" och som också vill arbeta för "ett greater good". Visste du att vi t ex har en digital marknadsföringsguru och en av landets främsta kundnöjdhetsexperter hos oss? Bara en sån sak... :)

Vill du kontakta oss?
Du kan nå oss via telefon +46 (0) 303-18900 eller genom att skicka ett e-postmeddelande till frontdesk@kongelfsgastgifveri.se


En mötesplats sedan urminnes tider

Kongelfska Huset ligger vackert beläget intill Bohus Fästning precis på norra Göteborgs gränsen, bara 15 minuter norr om Göteborgs Centralstation. Vårt vackra hus, som är gult som solen byggdes redan 1881 och var en gång stadens grundskola. Vårt kafé har 45-50 platser inomhus och på sommaren har vi två härliga verandor med ytterligare ett 40-tal platser.
 
I början av 1600-talet flyttades staden Kongelf hit på Christian IV: s kommando. Vid den tiden bodde cirka 500 människor i staden. Enligt historieböckerna fanns det ett pensionat här på vår lilla ö  "Fästningholmen" redan för flera hundra år sedan. Det flyttades sedan (1681) till torget där vår granne "Hotel Fars Hatt" nu ligger.  Nu, mer än 300 år senare, har Fästningsholmen återigen fått ett litet gästgiveri och du är hjärtligt välkommen att besöka oss!