Hur tänkte de kring maten?

Så när det kom till maten undvek de aktivt halvfabrikat, processade livsmedel, vitt mjöl och raffinerat socker. De ville servera mat som deras gäster mådde bra av. De bakade och lagade 90% av menyn själva och nästan allt de serverade var baserat på naturliga ingredienser. Till exempel såg man till att inte inkludera socker eller mjölkprodukter i deras glutenfria mjölmixer. Därför blandade man egna glutenfria mjölmixer för att försäkra sig om att inget onödigt tillsattes. Personalen valde att servera lokalproducerad glass från Pipers i Hamburgsund eftersom de inte bara älskade deras kvalitetsglass, utan också kände att det var viktigt att stödja den lokala leverantören. Det var bättre för miljön och bättre för det lokala samhället.

Men varför serverade man Cola Zero då? Det var ju inte direkt naturligt… Nej, det är sant! Men verksamheten hade också många gäster som inte kunde konsumera socker av hälsoskäl som diabetes och andra anledningar. För att tillgodose kunders önskemål beslutade de att inkludera den här produkten som ett alternativ. Men om man inte undvek socker, rekommenderades det primärt deras egna ekologiska Kittycola som var naturligt sötad med äpple istället för socker.

Gästerna uppmuntrades även att välja kranvatten istället för att köpa kolsyrat mineralvatten. Man hade fantastiskt kvalitetsvatten i Kungälv och det fanns verkligen ingen anledning att köpa vatten på flaska, såvida man inte ville ta med det. Genom att välja kranvatten sparade man inte bara pengar utan även vår planet genom att undvika onödiga plastflaskor.

För Kongelfs Gästgifveri var det inte bara en trend att utesluta onödiga ingredienser, utan också att servera mat som både gästerna och de med gluten- eller laktosintolerans kunde njuta av tillsammans. Utan att behöva begränsas till en liten meny. Man tyckte också om att införliva hälsosamma och ibland överraskande ingredienser i rätterna och bakverken, som kunde ha positiva effekter på magen, hjärnan och kroppen. Vem sa att kanelbullar inte kunde innehålla spenat? Eller rödbetor? Eller morötter? De färgglada kanelbullar var ett bevis på detta – och ja, spenatbullarna var faktiskt riktigt goda enligt gästerna!!

Kanelbullar var dessutom gjorda av ekologiskt dinkelmjöl, så de innehöll faktiskt gluten. Men de cheesecakes och pajer som gjordes var alltid gluten- och laktosfria.